Stora flickor äter glass!

Är man så stor att man kan gå måste man ju absolut få smaka på glass!

På grund av att Stella för tillfället är sjuk med hög feber hade vi glasskalas igår kväll. Och eftersom Siri håller på att vänja sig vid mjölkprodukter fick hon också smaka. Och pröva på att äta själv. Det såg ut därefter. Men underligt nog verkade det falla fröken i smaken. :-)






Veckan i Kuusamo

Tänkte äntligen lägga upp några bilder från vår semster i Kuusamo. Trots att 6/8 av oss i tur och ordning drabbades av magsjuka hade vi en lyckad och fin vecka. Tack vara mommo och mofa kunde Andreas och jag skida slalom två dagar, vilket var sjukt roligt. Jag kan inte förstå VARFÖR jag inte gjort det på hela 9 år. Vi skidade också flata så gott som alla dagar. Det gick ett spår rakt utanför vår stuga, så det var lätt att hoppa på det. Det första varvet (på sisådär 17 år) var så tungt att jag så gott som släpade mej fram den sista biten, men sedan gick det bättre och bättre. Det är faktiskt en prima motionsform där musklerna i hela kroppen får jobba. Kvällarna fylldes av bastubad och god mat (dock lite för light och lite för lite enligt mofa, som lyckligtvis laddat upp med sju sorters kvällsmat) och konjakssmuttande i preventivt syfte. Här följer några bilder.

När vi anlände till stugan tog Siri sina allra första steg.



I pulkabacken i Ruka.







Ett litet snökapell vi råkade stöta på.



Kusiner.




En dag i pulkabacken

Eftersom alla berörda äntligen var friska och krya kunde vår dag i pulkabacken i Sibbo bli verklighet. Vädergudarna var också på vår sida, solen sken och snön gnistrade. Underbar laxsoppa och mumsiga fastlagsbullar satt en extra guldkant på eftermiddagen.

Stella och Linnea var riktigt våghalsiga med stigan. En sådan skall tydligen inhandlas snarast.




Övriga snölekar och fotoexperiment var också roliga.




Till och med jag vågade mej ut i backen. Först gick det fint,


Sen bar det utför. I dubbel bemärkelse. :-D




Men roligt var det. Fastän jag blev pesad också till på köpet, a trip down memory lane rakt till högstadiet.