På bättringsvägen

simmaren

Undervattensbild tagen på babysimmet i december.


Efter den första lyckade inskolningsveckan på dagis blev det lite kämpigare. Stella började visa små tecken på att dagis kanske inte sen heller är den bästa platsen i världen, och så drabbades hela familjen av en underlig influensa. På nätterna var det hosta och feberfrossa och på dagarna bara allmän matthet. Förra natten sov vi dock alla riktigt gott i våra egna sängar, för första gången på många nätter, och vaknade utvilade av väckarklockan. Otroligt skönt!

Dagisdagen gick helt ok, förutom att Stella endast hade sovit en halv timmes dagssömn. Varje gång dörrklockan ringer springer hon dock fram till dörren och ropar "pappa". Idag när pappa var där och hämtade henne ringde det också på dörren, då skrek hon "mamma". :-)

Imorgon har Andreas sin första egentliga arbetsdag och då inleds en ny era i vårt familjeliv. Pusseleran. Vem skall föra och vem skall hämta? Vems möte är viktigare och vems jobb ligger närmare dagis? Lätt är det inte, men jag hoppas vi blir smidigare och duktigare med tiden.

Spännande tider

Hela förra veckan hade Stella inskolning på dagis. Det var meningen att hon skulle få en riktig mjukstart, men då allting gick så bra genast från början, så både åt och sov hon där innan veckan var slut. Dagistanterna säger att hon verkar ha roligt hela tiden, skrattar och klappar i händerna. Hon är social och tar kontakt med de andra barnen och har redan funnit en bästis, en flicka som är en månad yngre än hon själv. De lär hänga ihop hela tiden, vilket tydligen inte är så vanligt i den åldern. I övrigt är det ju flest pojkar på det här dagiset, men alla verkar vara jätte snälla och artiga, så det känns bra att lämna henne där!

Imorgon är hon dock ledig, eftersom jag i fortsättningen kommer att vara ledig på måndagarna, men sedan fortsätter inskolningen igen. Mot slutet av veckan börjar allvaret. Också för Andreas! Jo, han har alltså fått jobb! Han skall bli bankir på ett förmögenhetsförvaltningsföretag (som ligger i samma hus som vi bor!) och börja på riktigt om en vecka.

Alldeles underbart! Fast vi levt i sådan osäkerhet hela hösten verkar allt alltså ordna sig till det bästa till slut!

Det här veckoslutet har vi mest tagit det lugnt. Vilat ut oss efter den jäktiga julledigheten och dagisinskolningen. Fast Stella har trivts bra på dagis, har hon varit märkbart tröttare och kinkigare hemma om kvällarna.

tidning

Här är hon glad och läser lördagstidningen.


kaka

På trettondagen städade vi ut julen. Skönt tyckte vissa och gott tyckte andra.