En bild säger mer än tusen ord...

Här har vi haft det jäktigt och roligt på sista tiden. Jag låter bilderna berätta:

bröllop

På min kusin Patriks bröllop i Raumo


bröllopsmat

Stella avnjuter egen bröllopsmiddag


S&P

Stella och pappsen tar sig en svängom


turister

Turister i Raumo, följande dag


johnny

Stella med min kusin Johnny


bil

Den långa bilfärden hem


strand

Dagen efter fick vi långvägagäster. Här grillar vi vid vår stuga.


högholm

Och här picknickar vi på Högholmen


Kokko

Vid miodsommarbrasan


stugan

Stella äter lunch i stugan


Stella pappa & fafa

På en seglats med fafas nya båt Pamela


Stella & Mamma

Sövande med frisk havsluft och gungeligung

Ännu ett somrigt veckoslut...

(Tydligen skriver jag endast efter veckosluten numera...)

Det inleddes med pappsens och mitt 7 årsjubileum. Stella lämnades hos mommo och mofa och vi begav oss till en tapasbar där vi njöt av god mat och ännu godare sangria. Efter det såg vi Da Vinci koden, som faktiskt överskred mina förväntningar. Under filmen fick jag ett sms av mommo där hon skrev att Stella hade krånglat med kvällsgröten och gråtit sig till sömns och då vi kom ut gjorde jag misstaget att ringa mommo. Med den påföljden att Stella förstås vaknade och skrek i högan sky. Vi övervägde verkligen att åka till Sibbo över natten trots allt, men då mommo en stund senare ringde och berättade att hon somnat igen beslöt vi oss för att bli hemma ändå. Halv 9 på lördag morgon var jag dock redan på plats i Sibbo. Natten hade gått relativt bra för Stellas del, men mommo hade knappt sovit alls och fick gå och lägga sig då jag kom...

Sen var det dags att fira pappsen som fick sin högsjöskepparexamen ute på navigationssällskapets holme. En liten flytväst hade således inhandlats åt Stella och vi åkte ut med den arrangerade skjutsen.

mommo

Med mommo före avfärd


Stella trivdes fint ombord på båten och blev riktigt dåsig av surrandet och gungandet och av att vara inpackad i västen. Också på holmen gick allt bra och vi blev bjudna på skumpa, laxsoppa och tårta. Det var en riktigt mysig tillställning med andra ord och jag hoppas att vi får vara med om många flera lyckade båtfärder den här sommaren.

nav

Heja pappsen!


Idag har vi igen varit i Gumbo hela dagen. Vi hade väntat oss sol och varmt väder, men fick tyvärr bli besvikna. Pappsen var dock flitig i stugan och interiören börjar nu bli färdig. Nu måste vi bara få strömmen dragen och en resa till Ikea uträttad så kanske vi verkligen kan övernatta där på midsommaren!

kram

Stella blev så glad över att se Elza att hon på eget initiativ gav henne en
stor kram!


se

Det var skönt att få leka i friska luften trots att vädret inte var sååå fint...


Oj, jag höll ju på att glömma det viktigaste! Som 10 månader och 1 vecka gammal tog Stella sina första steg! *stolt*

Sommaren inleddes...

med ett roligt och innehållsrikt veckoslut. På lördagen åkte vi i regn och rusk till Ekenäs för att hälsa på lilla Rufus 12 dagar gammal. Det var jätte roligt att få träffa honom och han var världens snällaste, lugnaste och raraste bebis. Också Stella var helt betagen av honom och pratade gulligt bebispråk med honom. Det lät precis som "Oj lilla gulliga Ru du är så söt och rar". :-)

ru1

Stella kikar in på lilla kompisen


ru

Visst är han alldeles bedårande!


ru2

i Stellas gamla jacka :-)


På söndagen var vi i Gumbo hela dagen. Pappsen rustnade i stugan, som nu fått nya fönster och panelväggar. Det verkar bli riktigt fint och bra och vi hoppas på en varm och fin sommar.

Medan han slet där umgicks Stella och jag med "gammelfaster" Neta, Nanna, småkusinerna Elli och Annika, faster Regina och kusin Elza.

elli o annika

Stella blev underhållen av stora småkusinerna...


prinsessor

och lekte med kusin Elza. Låt mej presentera prinsessan Elza och prinsessan
Stella. Lägg märke till ståtlige prinsen Ken i Stellas famn! :-)

Stella, som genast sliter av sig alla mössor då man klär på dem, var mycket mån om tiaran och satt länge och väl med den tryggt placerad på hjässan! Är det där med prinsesslekar medfött hos små flickbebisar?!?

FrånGumbo åkte vi ännu vidare till Kalkstrand och tog farväl av mommo och Musse, som imorgon åker iväg till Prag. Stella har önskat sig en massa roliga leksaker därifrån... :-)

Idag var det dags för rådisbesök. Stella vägde 9,2 kg och var 75 cm. Hon skall nu få börja äta mjölk i form av naturell yoghurt, fil, grynost etc. Efter två veckor får vi introducera kokt mjölk, typ i gröt eller ugnslådor, och ytterligare två veckor senare kan hon enligt Clara-tanten börja dricka vanlig mjölk!

Stora flickan! :-o

Ett till bevis på att hon är stor är att hon för första gången skall vara ensam över natten hos mommo på fredagen! Andreas och jag skall nämligen fira vårt 7 årsjubileum. Är bara lite nervös än så länge...

Och ännu ett tecken på att hon är stor är att hon kan stå utan stöd nu! :-)