PLASK!

I söndags var vi för tredje gången den här hösten på familjesim. Hittills har det varit en stor succé och underbar söndagssysselsättning för hela familjen.

Siri är som fisken i vattnet. Hon plaskar med händerna så att alla stackars småbebsisar blir nedstänkta, men gillar också att ligga på rygg med öronen under vattnet och bara njuta. I söndags fick hon dyka för första gången och det lyckades jätte bra, när hon kom upp såg hon riktigt stolt ut och bjöd på ett brett leende.

Stellas simning hade tagit ett jättesprång under förra veckan! Hon simmar nu ledigt runt i simbassängen lutande på en "flytmask" med grodfötter på fötterna. I ett skede släppte hon taget om masken och lyckades trampa vatten så att hon ej sjönk och t.o.m simma framåt några tag. Det var nog mest tack vare grodfötterna hon lyckades, men vi var fulla av beundran och hejade och hurrade bredvid. Hon lärde sig också att plocka upp föremål från bottnet genom att dyka under vattnet och nästa vecka skall det bli flera simskole-uppgifter.

Riktigt skoj! :-)

Trendig prinsessa


Den här sötnosen dök plötsligt upp idag morse. Hon sade sig vara prinsessa och komma från ödsliga bergen. Lite tredkänsla tycker jag hon verkar ha. Genom att dra upp tyllkjolen till armhålorna har hon åstadkommit en micro-klänning. Very chic!

The perfect housewife

Nu är hösten och vardagen här. Egentligen är det ganska skönt. Jag märker att vi mår bra av att få träna rutiner efter ett 3 månader långt sommarlov. Stella började dagis förra veckan och varje dag är hon strålande glad när jag hämtar henne. Hon babblar på i ett om allt vad hon gjort på dagis, och verkar jag inte riktigt fokuserad frågar hon "lyssnar du mamma på vad jag säger?!" Hennes dagisveckor är korta, tisdag-torsdag, och hittills har det fungerat bra. Eftersom Andreas jobbar på lördagar har han börjat hålla måndagarna lediga. De senaste måndagarna har vi spenderat vid stugan, där vi slipat och målat vårt nya matsalsmöblemang och fixat inför vintern. Och stundvis njutit av skönt höstväder.



Med vardagen kom också en ny sida fram hos mej, den perfekta hemmafrun. Jag tvättar, städar, fixar och lagar mat. Riktig mat. Igår kokade jag exempelvis en stor sats lingonsylt, gjorde hemgjorda köttbullar och potatismos och morotssemlor. Allt på en gång. Till efterrätt skulle det bli änglamat, som jag minns från min barndom och länge suktat efter. Vi orkade dock inte med det efter att ha fyllt våra magar med maten, så den sparade vi tills idag. Då vi för övrigt fick njuta av gårdagens rester. Skönt det också.


Änglamat, mums!

Alla sysslor försvåras lite av att Siri knappt alls sover om dagarna. Hon är helt omöjlig på den punkten och genom att skapa rutiner hoppas jag att det skall bli bättre med tiden.


Får jag gympa med rumpan bar är jag nöjd. En stund i alla fall.

Själv börjar jag också två gympor den här veckan. Den ena tillsammans med Siri och ett enda stort kaos och den andra endast i sällskap av andra vuxna. Otroligt skönt att få göra något åt de obefintliga formerna och den eländiga hållningen!