Liten mellanrapport

Idag då det var dags för Siris 1,5 årsbesök på rådgivningen insåg jag plötsligt att det vore dags att avlägga en liten mellanrapport här på bloggen. Om inte annat har jag ju lite nya siffror att komma med. Ungen hade vuxit något otroligt det senaste halvåret. Rådistanten stirrade i boken och kunde inte riktigt fatta att det var sant. Hon väger nu 12 kg och är 85,5 cm lång, dvs 1,5 kg tyngre och 10,5 cm längre än för ett halvår sedan. Stackarn fick också hela två sprutor, en i vart lår, influensavaccin och MPR. Hon var så otroligt tapper och duktig och gnydde bara lite till när den andra sprutan kom fram. Svinisen fick bägge flickorna förra veckan, så vi får hoppas att de är på säkra sidan redan.

Dagisstarten kunde inte ha börjat bättre för Siri. De gånger hon varit ledsen vid avlämning kan räknas på ett par fingrar. Hennes ordförråd blir större för var dag och sedan förra veckan har hon börjat foga samman två ord till meningar, Pappa gå, Stella där, Mamma kom osv. Hennes absoluta favoritord för tillfället är blåbär. Under den benämningen går all sorts frukt och bär och det ordet upprepas många många gånger per dag.

Stella har också haft en lugn och harmonisk period den här hösten. Hon är nu nästäldst på dagis och beter sig enligt det. Hon är väldigt intresserad av att skriva och rita och sitter numera långa stunder framför datorn och spelar spel på svenska tevens sida. Sanna, hon har by the way hittar snippesången nu. :D

På fredagen sätts mina och flickornas nerver på prov då vi med tåg skall resa ända till Vasa för att fira traditionsenlig lillajul med Siris gudmor och hennes familj. Vi har alla sett fram emot resan länge, men jag kan inte låta bli att oroa mej lite lite. Vi har i alla fall bokat en familjehytt i närhet av lekvagnen och skall se till att förse oss med lämpligt mellanmål, liten dvd-spelare, pysselböcker och annat nödvändigt.

Eftersom jag inte hittade så färska bilder på vår kamera bjussar jag på några bilder från de tio dagar min kusin Anna från Italien och hennes barn gästade oss för några veckor sedan. Dagarna var hektiska, mysiga, roliga, kaotiska och helt oförglömliga. Vi längar efter att få träffa dem igen! Och Siri ropar fortfarande efter "JENNY!"