Underbart väder...

har det varit de senaste dagarna! Tänk att sommaren äntligen är på kommande! Stella och jag har promenerat mycket, gungat i parken och gått på kaffe och lunch med kompisar. Man märker tydligt att hon trivs ute i det fria och hon har redan lyckats smaka på både sand och gräs.

Oj vad vi skall få det roligt i sommar! :-)

Idag har vi varit på Folkhälsans familjecafé, och när vi kom hem därifrån blev "vi" så rastlösa i det vackra vädret att "vi" bestämde oss för att åka till Sibbo och hälsa på mommo och mofa. På vägen stannade vi också hos Ellen och Elmer, vilket var roligt som vanligt.

Mofa hade köpt hem en potta åt Stella och efter att hon ätit sin middag tänkte vi att hon skulle få provsitta den. Och tro det eller ej men hon bajsade faktiskt!!! Med tre stirrande och applåderande beundrare omkring sig. :-D (Jo, jag vet att det sägs att man inte ska applådera, men vi blev ju bara så överraskade och imponerade...)

potta

En glad pottsittare. Jag är dock inte så grotesk att jag fotade innehållet...
(Men det är mofa, för han filmade det, hehe)

Det var i alla fall superbehändigt med bajs i potta, så härefter skall vi nog försöka göra det till en rutin att sitta på pottan efter maten!


Äntligen friska...

Här har vi tyvärr legat lågt hela påsken, närmare bestämt i maginfluensa. :-( Stella började förra måndagen och var sjuk i närmare en vecka. Stackars liten! Sen smittades pappsen och även honom var det väldigt synd om för han blev sååå ynklig. Själv har jag än så länge klarat mej med blotta förskräckelsen och lite illamående (pepparpepparpeppar).

Stella har ju aldrig varit sjuk förut så vi var väldigt oroliga och ringde rådgivningstanten 1 gång, barnkliniken 2 gånger och faster Neta 1 gång, men tydligen var det frågan om en helt vanlig maginfluensa som till slut gick över, fastän det verkade hopplöst i ett skede.

Speciellt tråkigt var det ju att den inföll precis under påsken då vi hade en massa skoj inplanerat, men sånt är väl livet, speciellt med barn.

Efter att Stella tillfrisknade tog hon ett rejält utvecklingssprång kändes som. Nu reser hon sig obehingrat överallt och sätter sig ner igen lika lätt. Idag har hon dessutom promenerat omkring i vardagsrummet med sin gåkärra. Det gick faktiskt jätte bra och det såg urkomiskt ut när hon styrde stegen mot leksakslådan, parkerade kärran och började botanisera bland sina leksaker. :-)

jag går

En kärra lastad med telefonkataloger och jag kan gå!


bråttom

Oj oj, nu blev det bråttom när kärran rullar iväg så fort...


parkera

Så där. Framme!


Ett fullspäckat veckoslut...

har Stella och jag haft! Ikväll tog det en timme innan lilla stackarn kom till ro och fick sömn, och det var nog inget underligt med tanke på hur vi har rubbat alla rutiner de senaste dagarna och hur mycket nytt hon igen har lärt sig!

I fredags åkte vi iväg till Ekenäs för att bada tjejbastu och fira Ica som fyllt 30 år och SNART ska bli mamma till lilla Masi! :-) Det var jätte roligt att få komma ut och fira lite och Stella, som också hade flera små lekkompisar på plats, var glad och energisk HELA kvällen. Vi blev hos Ica över natten och då vi kom hem till henne vid klockan 1 var Stella uppe i högvarv och tjöt så höga glädjetjut att vi var rädda att grannarna skulle ringa polisen och anmäla kvinnomisshandel. Efter en hel del sov du lilla videung somnade hon äntligen och sov riktigt bra fram till närmare nio på morgonen!

ica

Stella myser med Ica, som hon blev förtjust i och följde som en liten hund
runt i lägenheten


Vi spenderade en skojig dag i Ekenäs tillsammans med Ica och hann också besöka kollegan Carina och hennes söta barn. :-)

Därifrån åkte vi direkt till Sibbo och hälsade på Sander med familj som anlänt från Sverige. Det var jätte roligt att få träffa alla sötnosarna igen och Stella tyckte speciellt mycket om att leka med gudfadern Per. När hon gick omkring hållandes honom i händerna tittade hon jätte malligt på mej i förbifarten.

sanna

Stella busar med gudmodern och gudbrodern


Idag har vi simmat och hälsat på fafa i Gumbo och imorgon skall vi få 7 barn och 7 mammor på besök,  så inte kan man klaga på att vi skulle ha för lite program...

Dessa fullspäckade dagar har Stella passat på att lära sig att sätta sig ned från krypställning och från stående, åstadkomma rullande r-ljud och att säga "mamma", "titta" och "där"! (I alla fall låter det så! :-))

Stående Stella

För tillfället vill Stella resa sig upp hela tiden och överallt. På de mest underliga ställen hittar hon något som hon kan ta stöd mot och ställer sig upp och stå. Alla gånger är ju dessa föremål inte så stadiga heller, och hon har inte förstått att man måste hålla hårt i sig, så vi lever i farliga tider.

På nätterna reser hon sig upp i sängen så fort hon vaknar till (ibland i sömnen också, verkar det som). Här om natten höll vi i över en timme systematiskt på att bara tyst lägga ner henne varje gång hon reste sig upp, och till slut somnade hon äntligen av sig själv. Vår gamla spjälsäng har tyvärr ganska låga kanter, så av den anledningen vågar vi inte lämna henne stående i den.

Det postiva (?) är att hon är på jätte gott humör. Vem kan motstå ett strålande glatt ansikte som tittar på en över sängkanten, fastän klockan är 3 på natten?!

stående stella

Så här såg det ut idag när jag försökte få henne att själv somna för sin
eftermiddagslur.


Så här trött var Stella igår efter babysimmet. Det är länge sen hon senast har somnat i famnen och hon var mycket större och tyngre än sist. Men MYSIGT var det! :-)

sova

Så här trött var Stella efter babysimmet igår. Det är länge sen hon somnat
i famnen, och hon var betydligt större och tyngre än sist. :-)


bebi

Så här såg det ut den 4 augusti! Åååh, det är ju så man blir nostalgisk!