Se upp, här kommer jag!



Siri har utvecklats motoriskt massor den senaste veckan. Hon rör sig i ganska stor radie numera och har börjat ta sig upp i krypställning. Om hon utvecklas i samma takt som storsyrran börjar hon dock krypa först om en månad. Så här långt har deras motoriska utveckling skett i precis samma takt.


Stellisen matar potatis-morotspuré i Siri. Observera munnen, tydligen en reflex för såväl syrror som mammor och pappor.

Siri avancerat i sitt ätande också. Hon har nu smakat  på morot, broccoli, plommon och päron. Allt har gått lika bra och jag ser fram emot att få börja med kvällsgröten. Hon sover kanske lite bättre om nätterna sedan hon börjat äta mera, men det finns ännu stora möjligheter till förbättring på den fronten.


Paketöppning vid frukostbordet.



Förra torsdagen firade vi namnsdag och halvårsdag. På kvällen hade vi ställt till med stort kalas, men dessvärre har vi inga bilder från det. Av förekommen anledning, det var full kaos... Stella fick flera gråtattacker och sov oroligt hela natten. Att fira stort efter en dagisdag tycks inte vara någon brilliant idé.



Sist en bild på prinsessan som till slut fann sin "prins". :-)

Sittande Siri

Siri har blivit riktigt duktig på att sitta:


På mjuka vardagsrumsmattan,


och i matstolen. Roligt att ha henne vid matbordet med oss andra istället för i sittern på golvet!

Vi fick förresten godkänt med berömligt vitsord på rådgivningen. Det var en god idé att börja med maten för viktkurvan hade vänt nedåt. Nya måtten var: 67,5 cm och 8040 gram.

Sist en crazy uppochned-bild. Lägg märke till lillsyrrans oberörda min! Sådan är hon.




Grafisk design och pottmos på hjärnan

Som ni märker har jag fifflat lite på min blogg. Det tog halva söndagen. Andreas suckade och tyckte att jag var en idiot som satt ner så mycket tid på bloggens utseende då jag aldrig uppdaterar den. Men roligt var det - roligare än att uppdatera den. Jag ångrar lite att jag inte började studera grafisk design. Det hade varit världens roligaste jobb, tror jag, men känner mej lite för gammal för att sadla om. Nu får jag nöja mej med att förverkliga mej i form av den här bloggen, och på jobbet förstås för den delen. Där skulle det faktiskt finnas många möjligheter till det.

Här hemma är allt finemang. Lillusen har förstås växt och utvecklats massor sen sist. I varje inlägg tycks jag tjata om hur snabbt tiden går, så det stämmer väl som Andreas säger, att jag uppdaterar den för sällan. Igår smakade Siri för första gången på potatis. Det gick helt bra och idag åt hon redan en rätt stor portion. Hon var ivrig och ville ta skeden ifrån mej, men lite osäker på vad man egentligen skall göra av potatisen då man väl har den i munnen. Kikade lite bakåt här i bloggen och konstaterade att det tydligen går jätte snabbt då man väl börjar med maten. Stella satt gladeliten och käkade "naksu" på sitt halvårskalas. :-)

Imorgon skall vi besiktas på rådgivningen, så då får vi se om det blir rosor eller ris då vi började med smakportioner innan det föreslagna 6 månader. Orsaken till att vi började nu var främst att hon verkar väldigt intresserad av mat och att jag tycker att hon sover sämre om nätterna. Gud vad jag skulle betala för en hel natt...

Idag har vi besökt en jätte trevlig Alfons Åberg utställning. Troligen samma som Sander och Leah var på i Karlstad förra hösten. Stella tyckte det var en riktig hit och vi fick muta henne med hamburgare för att komma därifrån. Sello är för övrigt ett trevligt köpcentrum, absolut från den bättre ändan! Efter att vi kom därifrån fick både Stella och jag riktig lyxbehandling i form av hårklippning och på kvällen åkte vi och hälsade på Baba. En händelserik och bra dag med andra ord.


Stella matar lillsyrran med pottmos


Hmm, vad ska jag göra med den?!


déjà vu http://stjarnmamman.blogg.se/2006/january/ett-riktigt-vralak.html


På Alfons utställningen fanns många rutschbanor


Tänk att få prova Alfons helikopter som vi läst så många gånger om!


Eller låtsas vara Alfons pappa.


Eller varför inte ringa någon i Alfons koja?


Nyfriserad Stella hjälper pappsen att laga mat...


medan nyfriserad mamsen och nakupelle-Siri tittar på.


Hos Baba är det alltid skoj att leka med hennes burksamling,


och gosa med Baba förstås.