Juldoft!

Jag har ju redan länge haft värsta julfeelisen och är glad att det nu äntligen börjar bli ok att julpynta på allvar. Så här långt har bara liiite julpynt smugit sig in hos oss. Viktigast är doften av


pepparkakshus och vaniljljus,


och detta underbara rengörningsmedel som jag köpte idag. Det vill man bara spraya överallt.

Hej hej vink vink!








Siri är ju riktigt förkyld för tillfället och de senaste kvällarna har hon vaknat upp kort efter att hon somnat och fått någon host/skrik-attack, varpå vi har varit tvugna att ta upp henne för att inte väcka Stella. Det är otroligt enerverande att få sin lugna kvällsstund störd, men man smälter som snö i tö när hon smilar upp sig, vinkar och säger "heeej". Det är bara sååå gulligt!

Kung Vinter och julgubben kom samtidigt



Igår trotsade vi snöyran och sökte oss till Alexandersgatan för att bevittna när julljusen tändes. Jag hann börja frysa om både tår och fingrar innan paraden äntligen drog förbi, i ganska snabbt tempo... Snöyran var milt sagt ganska ettrig.


ljusen är tända!


Ååå, där kommer de ju!


Fyra polishästar ledde paraden,


som bestod av allehanda pingviner, fåglar, småänglar, åsnor och tomtar.


Sist kom julgubben (eller jultomten som Stella kallar honom, helt klart influerad av Barnkanalen och Astrid Lindgrens filmer). Månne det var Kung Vinter som körde?!


Mysigt värre, trots snöstormen.

Efter det gick vi till Stockmann som öppnat en ny våning med en julvärld för barn. Stella hittade genast dockhörnan och satt där och pysslade med barbin, hästar, bratzar och babybornar en lång stund. Där fanns också allehanda féer, julgubbar och Diddlinor som man fick fotografera sig med, men Stella blev så blyg för dem att hon ordagrant kröp förbi. Ganska mysigt var det i alla fall, trots att trängseln var enorm.



Snöfallet har fortsatt hela natten och måndagen. Så här mycket snö har vi inte sett här på mycket mycket länge. Stackars lilla Siri är igen riktigt förkyld, så vi har myst inne istället hela dagen. På eftermiddagen skall vi dock försöka gräva oss fram till parken.


Utanför vårt fönster...


Bad och syskonkärlek





Att bada badkar är en av de roligaste kvällssysslorna hos oss. Ett fint avslut på dagen som dessutom ofta resulterar i glada och sömniga barn som gärna kryper till kojs och sover hela natten lång. Med förhoppningar om bästa resultat på de sista punkterna har vi använt Natusan Bedtime Bath, som innehåller lavendel, kamomill och andra eteriska oljor och skall ha en avslappnade effekt. Största effekten har den kanske på föräldrarna, rent psykologiskt, men den doftar gott och verkar skön och bra, så vi kör på.

Förra natten var super, Siri vaknade först klockan 5 för att äta, och klockan 7 steg vi alla gladeligen upp för att hinna med morgonsysslorna i lugn och ro. Nu sover hon igen sin fina förmiddagslur. Vem vet, kanske uppdateringen av bloggen blir en daglig syssla?! :-)

Egentligen var vi på väg till Ikea idag, men då föret inte är så bra stannade vi istället hemma för att öva på rutinerna. Och skönt är det.

"Som Madicken och Lisabet"...

sover Stella och Siri nu. Våra små inredningsprojekt här i lilla hemmet har fått sin fortsättning och nu har Siri alltså fått flytta in i "Stellas rum". Stella tyckte det var jätte roligt och de två nätter som förflutit sedan flytten har varit riktigt lyckade. Stella har sovit duktigt i sin egen säng och Siri har bara vaknat en gång för att äta. Även när det gäller dagssömnen har det skett stora förbättringar vad gäller lilltösen, som numera sover 2 h mellan 10-12. Därav denna blogguppdatering.



Det känns också underbart med ett eget "vuxenrum". Projektet är dock ännu på sin hälft och meningen är att vi skall avskärma de två rummen helt och hållet.

Det är tur att vårt enda sovrum är över 25 m2...



Lilla Siri har nu fyllt 7 månader och utvecklats något otroligt de senaste veckorna. Numera "pratar" hon med stavelser, klappar händerna och vinkar, och ålar sig framåt. Det är bara en tidsfråga när hon börjar krypa.



Sist några bilder på den underbara lillprinsen, mosters stolthet.


Söt som socker.


Stolt moster.

Julpyssel

När man går hemma dagarna i ända har man tid att längta efter julen och fundera på juldekorationer och julpyssel. Vilken typ av adventsljusstake skall jag skaffa? Skall vi han en liten eller en stor julgran iår? Hurudan adventskalender skall Stella få? Det är frågor jag går och grubblar på.

Vad gäller kalendern har jag redan gjort slag i saken och bestämt mej för att göra en egen. På så vis kan jag ju se till att hon får vettiga saker varje dag och choko bara på lördag. :-)


Material till julkalendern.

Det grova bandet skall fästas mellan väggarna i Stellas rum. Siffrorna knyts fast i bandet med hjälp av underbara Tilda-banden och presenterna inpaketerade i fina Tilda-presentpappret hängs invid. Allt i rätt färgskala förstås.

Nästan alla gåvorna till kalendern är redan inköpta och nu skall jag börja packa in dem och färdigställa kalendern. Synd bara att det ännu är en månad tills jag kan hänga upp den...

Allt hinner man fundera på när man är hemmamamma.