Besök på bondgården

De senaste veckorna har vi latat oss vid stugan. Lekt och badat på stranden om dagarna och grillat och haft besök om kvällarna. Stugvinden hann vi inte få riktigt klar till midsommaren. Golvet är bara grundmålat och panelen på väggarna och i taket helt omålad. Men för tillfället prioriterar vi det ljuva sommarlivet och skjuter resten av renoveringen på framtiden och regnigare dagar. Vi kan ju i alla fall sova uppe på vinden nu, och det är huvudsaken.

Här följer några bilder från ett besök till en bondgård i Östra Nyland med kusinerna.


Glupska små ponnyer, som tom bet tag i Siris vagn så att hon blev alldeles i panik och galltjöt.


Här har hon torkat tårarna.


Hungriga getter och modiga småflickor.


"Stora hästen" var spännande,


och söt!


Bästisar/kusiner


Siri slappade mest i vagnen.


Men kattungarna fick hon ta sig en närmare titt på, och var alldeles salig.


Utflykten avslutades på ett ställe värdigt två små prinsessor (som trängdes på tronen under hela måltiden).

Stugvinden

Här kommer några bilder från det pågående stugprojektet. Andreas sliter som ett djur alla dagar efter jobbet för att få det inflyttningsklart innan sommaren börjar på riktigt. Jag skulle själv gärna vara med och hjälpa, men med två små gullvippor är det inte lätt. Ett par dagsverken har jag dock varit med om, och jag måste säga att jag lärt mej massor om husremonter bara av att följa med från sidan. Kanske det blir ett helt hus till nästa?! :-)


Den nya trappan finns i verandan där skåpen förr stod. Väggen bakom är nu panelad.


Trappstegen har denna form för att trappan skulle ta så lite plats som möjligt. Man kan dock gå normalt upp för den och behöver inte krypa eller huka sig desto mera. Trappan skall målas i högblank vit färg.


Här började vi. Battingar lades in och det nya golvet monterades på dem. De vertikala battingarna i bakgrunden visar var väggarna skall komma.


Jovisst kan man stå rak här!


Oh yes! Äntligen får Andreas börja göra ett jobb som verkligen syns, panela väggarna. Innan det har rummet isolerats grundligt. Vindtätt papper, glasull och polyuretan i väggarna och finnfoam i taket.


Det tar sig! Den här bilden har Andreas knäppt ikväll med sin telefon och skickat mej.


Det blir nog bra det här bara det blir målat! Vitt vitt vitt förstås.

Från parkmat till husmanskost - en framgångshistoria

Om det är något jag älskar att beskåda är det barn som äter själv med god aptit. Det finns ingenting som är så rörande och gulligt som det. Idag har jag fått uppleva det hela tre gånger. I kvadrat. Första gången vid lunchtid i parken. Köttsoppan slank ner lika bra som tidigare, trots (eller tack vare) duggregnet och kaoset. Andra gången vid mellis då vi åt kladdkaka med grädde och jordgubbar. Ja, kanske lite fuskigt, men något man absolut måste unna sig regniga och ruskiga sommardagar. Tredje gången vid middagen, då jag serverade världens enklaste köttfärs med nypotatis och hemgjord brunsås! Jag kände mej som värsta husmodern, och det gick hem det med. Stella åt dock helst potatisen och Siri köttfärsen, men som sagt med god aptit. Och mitt hjärta smälte, för tredje gången den här dagen. Inte så illa.



Köttfärs

400 gram malet kött
1 gräddfil
1 påse löksoppa

Värm ugnen till 200 grader. Blanda ihop ingredienserna, forma till en limpa. Grädda i 40 minuter.



Sommartider hej hej



Det där med två inlägg per vecka klarade jag bevisligen inte av. Hrmm. Bättre sent än aldrig, får bli mitt nya motto. Tycks för tillfället gälla allt från att betala räkningar till att städa här hemma. Hjärnan är ockuperad av roligare saker.

Mitt sommarlov med gullvipporna har inletts. Att Andreas är fullt sysselsatt med stugrenoveringen innebär att jag ensam får dra hela lasset här hemma. Det innebär jäktiga dagar fulla av förhandlingar och time outer, men lyckligtvis också många  glädjestunder och myspys. När sommaren är slut börjar ju allvaret för oss alla, så det gäller att njuta av de sista månaderna tillsammans.

Idag besökte vi sommarparken där barn får gratis lunch hela sommaren. Allt man behöver ha med sig är tallrik och sked. Helt super. Båda åt med god aptit ute i friska luften och jag slapp tänka på att tillreda en näringsrik måltid till lunch, det räcker bra till med middagen. Jag misstänker att vi söker oss dit imorgon också, ifall regnet inte öser ner förstås.

Sedan bakade vi en underbar tigerkaksrulltårta med blåbär-mascarponefyllning som vi åt till kvällsmat. Siri klämde i sig två bitar och suktade efter mera. Hon tycks vara helt bottenlös. Receptet hittade jag i den nya kokboken "Det stora suget" som damp ner genom postluckan idag. Full med spännande recept för alla tillfällen och fräsch och fyndig layout för en liten slant. Kolla in den på: http://karinlindroos.com/kokbok/

För några veckor sedan hade vi en liten photo shoot med töserna hos en bekant fotograf till mofa. Det var ett svettigt karlajobb kan jag berätta, men nu har vi mängder av bilder att välja och vraka mellan. Här kommer några exempel. Vad tycks?