Sommartider hej hej



Det där med två inlägg per vecka klarade jag bevisligen inte av. Hrmm. Bättre sent än aldrig, får bli mitt nya motto. Tycks för tillfället gälla allt från att betala räkningar till att städa här hemma. Hjärnan är ockuperad av roligare saker.

Mitt sommarlov med gullvipporna har inletts. Att Andreas är fullt sysselsatt med stugrenoveringen innebär att jag ensam får dra hela lasset här hemma. Det innebär jäktiga dagar fulla av förhandlingar och time outer, men lyckligtvis också många  glädjestunder och myspys. När sommaren är slut börjar ju allvaret för oss alla, så det gäller att njuta av de sista månaderna tillsammans.

Idag besökte vi sommarparken där barn får gratis lunch hela sommaren. Allt man behöver ha med sig är tallrik och sked. Helt super. Båda åt med god aptit ute i friska luften och jag slapp tänka på att tillreda en näringsrik måltid till lunch, det räcker bra till med middagen. Jag misstänker att vi söker oss dit imorgon också, ifall regnet inte öser ner förstås.

Sedan bakade vi en underbar tigerkaksrulltårta med blåbär-mascarponefyllning som vi åt till kvällsmat. Siri klämde i sig två bitar och suktade efter mera. Hon tycks vara helt bottenlös. Receptet hittade jag i den nya kokboken "Det stora suget" som damp ner genom postluckan idag. Full med spännande recept för alla tillfällen och fräsch och fyndig layout för en liten slant. Kolla in den på: http://karinlindroos.com/kokbok/

För några veckor sedan hade vi en liten photo shoot med töserna hos en bekant fotograf till mofa. Det var ett svettigt karlajobb kan jag berätta, men nu har vi mängder av bilder att välja och vraka mellan. Här kommer några exempel. Vad tycks?








Kommentarer
Postat av: Sanna

Helt ljuvliga foton ju! Verkligen! Du kanske kan tipsa fotografen om en väldigt trevlig liten familj med mycket samarbetsvilliga barn som kommer att gästa Finland inom en snar framtid...;-)



Det där med lunchen gör mej grön av avund...tycker personligen att lunchen är dagens värsta måltid att fixa så jag skulle gladeligen traska över halva stan om nåt sånt fanns att hämta...skulle betala för det också om det var så. Perfekt dessutom att kombinera med lekparksbesök eller liknande! Och mina kids skulle älska det. Jag har varit med på sån lunch en gång faktiskt, då Åsa passade en flicka nånstans vid Itis och jag hälsade på dom. Den dagen var det soppa minns jag. :-)



Tänk, snart ses vi! Till dess beställer vi bättre väder.



Många kramar!!!

Postat av: Sabina

Ja väldigt lämpligt är det verkligen! Vad jag har förstått är det främst soppa som serveras, men köttsoppan idag slank förvånansvärt ner utan problem. :-)



Ja, snart ses vi! Jippiii! A sliter som ett djur för att få stugan klar tills dess.

2009-06-03 @ 21:42:09
Postat av: Pia

Finfina bilder!!! låter som bekant vardag, kämpa på! Hoppas de slutar regna till tisdag..



Kramis!

2009-06-04 @ 22:33:44
Postat av: Maria

Duktig fotograf som tagit så fina bilder. Att få två små barn att posera är nog inte så enkelt, nej... Ha det så bra och hälsa!!!

2009-06-05 @ 17:41:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback