Nya mått och höga förväntningar

I veckan var det dags för Siris 2 månadersbesök på rådgivningen. Hon växer fint den lilla damen, 6100 gram visade vågen och 60,5 cm mätte måttbandet. Hon är 200 gram tyngre än syrran i samma ålder, fastän hon inte var liten hon heller. Stella följde med oss till rådis och trivdes som fisken i vattnet hos Clara-tanten. Hon sysslade och pysslade och pratade i ett, så att vi knappt alls hann fokusera på lillisen.

"Hon har ett väldigt brett ordförråd" konstaterade Clara-tanten (efter att Stella sagt att Siri ser ut som en världsmästare då hon har lippisen på :-)). Stella fick också ställa sig på vågen och under mätstickan. Hon vägde 15,3 kg och var 99 cm lång, och följer sina kurvor finfint hon med.

Siri är för övrigt ännu en väldigt nöjd flicka. Man har också börjat få mera kontakt med henne, hon gurglar, babblar och skrattar mycket. Hon verkar ha bra humor. :-) Och sover förbluffande bra om nätterna. Det händer ofta att jag matar henne för första gången först vid halv 7-tiden på morgonen och sen sover hon vidare till 10. Men då lägger hon sig också först vid 11-tiden. Enligt rådistanten tyder de sena mornarna på att hon lägger sig för sent, men själv föredrar jag det här mönstret. Ännu en tid i alla fall. Ikväll har vi dock försökt natta båda flickorna tidigt. (Det lyckades med Stora S. Lilla s ligger fortfarande och stirrar på fotis med pappsen...)

Imorgon bär det nämligen av till Mumindalen! Vi hoppas att det skall bli en lika lyckad utfärd som sist. Stella underhöll ju sina dagiskompisar och -tanter med detaljer från den resan under hela dagisåret, tills deras öron höll på att ramla av. Lite bättre väder skriver jag i alla fall in på önskelistan. Helt lovande ser det väl inte ut på den punkten, men värre kan det knappast bli. Förra gången åkte vi ju dit på sommarens överlägset regnigaste dag (Stellas födelsedag).

I övrigt hoppas vi på bättre väder i juli. Vi börjar så smått längta efter somriga dagar vid stugan. Så pass dåliga stugmänniskor är vi att vi drar till stan så fort det blir lite sämre väder... Här i stan har vi sysselsatt oss med några mindre inredningsprojekt. Dessa hoppas jag kunna visa bilder på snart. Jag är i behov av lite omväxling omgående!


Världsmästarsiri


Med kompisen Lisabet


Att bada är skönt


Mamsens stora lilla guldklimp

Dop och vigsel 15.6.2008



Den här dagen har varit stor och viktig för vår familj. För det första fick vi fira vår underbara lilla Siri Margarethas dop och för det andra gifte vi oss. Bröllopet hade vi hållit hemligt in i det sista och otroligt nog var det ingen av de närvarande som hade gissat vad vi hade i planerna. Det blev en underbar upplevelse och det kändes fantastiskt att få gifta sig i närvaro av sina egna barn. Stella som knäböjde vid altaret med oss och Siri lugn och trygg i sin guldmoders famn. Familjärt, intimt och kärleksfullt. Precis som vi ville ha det.


Vid altaret


Ringlöften


hela församlingen


Stella vid altaret


Siris döps


Välsignelse


Musse sjunger och spelar piano


Puss på kyrktrappan


Kaffestund i källaren på vårt grannhus


Siris tårta


Bröllopstårta


Mommo med Stella och Siri


Famsen och mofafa med Siri

Stora flickan

har vår lillis blivit redan! Förra veckan på rådgivningen mätte hon 5420 gram och 57 cm. "Hon har varit hemma när maten serveras" konstaterade Clara-tanten. Hon följer dock precis samma tillväxtkurva som storasyrran, så de tycks vara ganska lika i det avseendet. De allra senaste dagarna har hon också blivit större vad gäller annat än storleken. Hon är mycket mera social, ler och "pratar" och följer intresserat med vad som händer omkring henne. Stella älskar att underhålla henne och blir överförtjust då hon får ett leende till svar. Stella är en alldeles exemplarisk storasyster på alla sätt och vis.


Pappsen fångade Siri på bild då hon lyfte huvudet första gången som 5 veckor gammal...


och visst påminner hon om Stellisen i samma ålder!

Siri är fortfarande ganska nöjd, även om hon nog fick magbesvär och blev betydligt pirrigare av de starka antibiotikakurerna jag fick äta. Jag hamnade ju på sjukhus för två veckor sedan, då det plötsligt uppdagades att en bit av moderkakan fanns kvar i livmodern och blivit infekterad. Nu när kurerna är över märker man tydligt att hon igen mår bättre. Skönt.

Eftersom Stella har inlett sitt sommarlov nu är vi alla flickorna i familjen hemma hela dagarna. Förra veckan, då vädret var varmt och fint, var vi i stugan. Jag hade inbillat mej att det skulle vara lättare att vara ensam där med tjejerna än hemma i stan, då Stella kan leka utomhus och Siri sova i vagnen. Men tji fick jag. Hjälp vad stressigt det var. Stella måste ju vaktas hela tiden, då vattnet är så nära, och Siri var ovanligt pigg och ville bli omkringburen. Förhoppningsvis blir det bättre när man får lite rutin på stuglivet också, men nog kändes det skönt att komma tillbaka till stan och sina rutiner här. (Sitter nu och avnjuter kaffe och nätsurfar då bägge gullungarna sover) Tyvärr glömde vi kameran hemma, så några stugbilder finns inte, men lite stadsbilder har jag laddat upp nedan.

Nästa söndag döps Siri Margaretha. Spännande och skoj med lite festligheter! Jag återkommer med nya bilder efter det.


Siri njuter av ett varmt bad efter skitiga stuglivet


Sen tar vi oss en promenad i blåsigt med soligt sommarväder. Stella är urtuff på nya ståbrädet.


Siri sussar sött i vagnen


Den nya solhatten var uppskattad :-)


Stella vill vara ifred då hon ammar dockan Luna


däremellan leker hon med en förtjust lillasyster