Hoppsan

vad tiden går! Inser att jag inte har skrivit något här på nästan två månader. Våren har bara rusat iväg och obegripligt nog är sommaren snart här. Stella har bara 1 vecka kvar på dagis före hennes två månader långa sommarlov! Till mitt 7 veckors sommarlov är det två veckor och två dagar. Vad jag väntar.

Mycket roligt har vi dock fått vara med om på sistone. På morsdagsveckoslutet hade vi Åbo-gäster och satt uppe halva lördagsnatten och följde med eurovisionen. Stella, som hade gått och lagt sig i god tid, och dessutom har mycket tidiga morgonvanor för tillfället, vaknade trots det klockan 6. Eftersom att det var morsdag var det stackars pappsen som fick stiga upp och underhålla Stella i köket (gästerna sov i vardagsrummet) tills klockan var 9 och de fick komma och sjunga upp mej med kaffe på sängen. :-)

På dagen åkte vi ut till Sveaborg hela gänget. Vädret råkade vara fint så det var riktigt skönt att strosa runt där.

image208
Familjen ombord på båten

image209

Hjälp! Vad är det som droppar från taket?


I lördags var det dags för kvalitetsvuxentid! Tillsammans med Maria och Krister gick vi och såg Mamma Mia musikalen och efter det åt vi middag på turkisk restaurang. Stella var över natten hos mommo. Vi kom hem rätt tidigt, men sov lääänge nästa morgon. Därefter åt vi lyxigt morgonmål, drack baljor av café au lait och läste tidningen ute på terrass på stan. Sen susade vi i full fart iväg för att avhämta lilla trollungen, som hade haft hur roligt som helst med mommo. Men sådan lyx lever man länge på...

Igår var det dags för Stellas våravslutning. Hon var utklädd till blåsippa och skulle dansa med de två andra flickorna medan de sjöng Blåsippan ute i backarna stå. Det blev ingen dans och ingen sång heller, utan istället satt sipporna och tryckte i tanternas famnar. Detta trots att vår sippa under övningarna lär ha sjungit i högan sky och även hemma ständigt gått omkring och sjungit den sången (hon kan alla orden). Men väldigt rörande var det i alla fall och pappsen dokumenterade hela uppträdandet med videokameran.

image213

Lilla blåsippan...


image215

visar oss runt på dagis

Stella var så rar under festen och agerade värdinna för pappsen och mej. Hon ombesörjde att pappsen fick en kaffe påtår och att jag fick en sked till min mockaruta. Hon är ju så hemma på dagis numera och det betydde tydligen mycket för henne att vi var där och att hon fick ta hand om oss på sin "hemmaplan". Ännu på kvällen då hon skulle sova pratade hon bara om att mamma och pappa varit på dagis.