Vilken skön semester!

Nu är vi tryggt hemkomna från vår underbara semester i Italien! Det kändes så bra att få en förlängning på den nästan obefintliga sommaren och förstås att få träffa alla kära släktningar. Vädret var det bästa möjliga, sol och ca. 30 grader. Vi fick användning för våra sommarkläder, men det var inte heller för hett.

Flickorna fann varandra genast och lekte som gamla bekanta trots att det är ett år sedan de träffades sist. Barn är underbara på det sätt att de kan umgås utan problem fastän de inte förstår varandras språk.



Lilla Siri blev snabbt populär och hade full underhållning varje vaken (och icke-vaken) sekund. Till och med när vi rörde oss bland folk blev vi ständigt stannade då yngre och äldre damer ville beundra henne, fråga hur gammal hon var och konstatera att hon minsann såg ut som en docka (veramente una bambola!). Siri njöööt av uppmärksamheten till 100 %. Allt detta har dock resulterat i att hon varit extra gnällig efter resan. Det blev helt enkelt en för snabb retur till den gråa vardagen.

Redan andra dagen i Italien åkte vi till havet, Torre del Lago. För en som älskar heldagar vid den italienska kusten var det som att komma till himmelriket. Som tur fanns det många barnvakter, så jag hade chansen att lapa lite sol också. Vågorna var tyvärr enorma, så det blev inte så många dopp i det blå.


Siri fick också känna sand under tårna.


Havsluften är sövande. Här tar flickorna sig en tupplur i solstolarna.

En kväll var hela gänget bjudna på middag till Johnny och Belinda. Och vilken middag sen! Vi fullkomligen rullade hem. Först bjöds det på allehanda små aperitiver, typ olika bruschettor, mozzarella, skinka. Sen kom pastan, i form av canneloni med spenat och ricotta-fyllning och efter det huvudrätten revbensspjäll, som Johnny grillade på bakgården, och sallad. Efter det dukades en himmelsk tiramisu fram. Mamma mia, säger jag bara.


Mommo, Gutten och Johnny på baksidan av huset. Johnny och Belinda bor i den rosa delen.


Johnny har en mycket seriös trädgård. Här växer tomater, meloner, squash, gurkor, jordgubbar och hallon. Jag är verkligen imponerad av hans gröna fingrar.


Siri var som vanligt glad över all uppmärksamhet, men somnade tidigt och sov hela kvällen. Vilken lyx!


Stella och Nicole tog sig en svängom mellan rätterna.


och Beli gav hela högen en kittlingsomgång, så att alla kiknade av skratt.

En dag stod Pinocchio-parken i lilla byn Collodi (av vilken författaren fått sitt namn) på programmet. Vi blev positivt överraskade av den lummiga parken med de många skulpturerna och jag insåg att jag borde bättra på min kunskap om sagan i fråga.


Stella deltog i en pysselverkstad och tillverkade en fin Pinocchio-hatt.


Parken hade också en tivoli-del där man kunde åka olika karuseller och manicker.


Stella och mommo utförskade parken, medan jag stånkade på med Siri och vagnen.


Valen var mest imponerande av skulpturerna.


Här är Stella i valens mage.

En kväll åkte vi till havet på middag. Efteråt gick vi runt på stan. Alla affärer var öppna och det var full ruljans trots att klockan var 11 på kvällen.



Här åker Anna och flickorna kärra efter en ponny,


och här polisbil.


En annan kväll åkte vi upp till Montecatini alto och beundrade utsikten över Montecatini Terme.

Dagen före vi åkte hem hann vi med en sista dag vid havet, den här gången till klassiska orten Viareggio.


Siri njöt som bara den i skuggan.


Hon låg på sin solbädd och gymnastiserade och sov om vartannat.


Stella och mommo lekte bland vågorna, som inte var fullt så våldsamma den här gången.

På det stora hela var det en jätte lyckad semester och då vi återvände till regn och rusk och höst var det inte utan att man längtade tillbaka och ångrade att man inte valt att stanna två veckor istället för bara en. Nå, nästa år igen?!

Italy, here we come!

Imorgon bär det av till Italien för mej och flickorna. Underbart! Snälla mormor ville bjuda oss med på deras resa och vi var inte sena att tacka nej. Skall bli underbart att få uppleva lite sommar och att få träffa släktingarna där igen. Vi får bara hoppas att flickorna är medgörliga och att allt går bra. Andreas, som får stanna hemma, tror att det är han som får semster. :-) Haha, vi får väl se.

Här följer några bilder från Stellas födelsekalas, vårt besök på Borgbacken och vår duktiga lilla s. Lilla och lilla förresten, hon väger över 7 kg numera...

Jag återkommer efter resan! Arrivederci!


Stella bakar sin födelsedagstårta tillsammans med mofa.


Här är det dags att blåsa ut ljusen,


och skära första biten.


Festklädd Siri var förstås också med.


Sen var det dags för mete.


Stella och Ellen på Lilla Gubben, en av favoritpresenterna i år.


Favorit i repris, Thelma and Louise :-)


Siri var lite för liten för Borgbacken


Stella däremot i precis perfekt ålder.


Mamsen också, för den delen. Roligt var det!


Duktiga Siri har nu börjat svänga sig från rygg till mage. Så fort man lägger ner henne, svänger hon sig. Dessvärre tycks hon inte gilla att ligga på mage för sen ligger hon där och gnäller, svänga sig tillbaka kan hon nämligen inte.





Bilder från vår bröllopsfest vid stugan 2.8.2008














Ett stort tack till alla som var med denna underbara och oförglömbara kväll!