Ännu en visdomstand fattigare...

är jag! Var hos tandläkaren i morse och fick den utdragen. Eftersom den satt i övre käken gick det lättare än senast, men jag har ändå varit öm i munnen resten av dagen och mest vilat mej. Stella och pappsen har alltså fått umgås på tumis och haft det jätte roligt.

Stella har nu börjat resa sig upp och stå mot allt hon hittar. Hon har dock inte ännu förstått att man måste hålla hårt i sig och som tur har vi varit där för att ta i henne de gånger hon släppt taget.

Man kan man alltså inte alls lämna henne utan uppsikt mera, och det har igen blivit svårare att få någonting gjort här hemma. När hon var nyfödd var det ju lika, för då ville hon aldrig ligga för sig själv, men de senaste månaderna har det gott så bra eftersom hon lekt fint på egen hand.

För tillfället är hon dock helt ointresserad av sina leksaker och vill bara krypa och klättra. Speciellt roligt är det att krypa in på trånga ställen, som under stolar och pallar.

I följande bildserie kan man se en av de första gångerna hon reste sig. :-)

stå1
stå2
stå3
stå4
stå5


Stellas och min absolut roligaste sysselsättning för tillfället är att leka katt och råtta och krypande jaga varandra runt kistan vid soffan. Jag brukar kikna av skratt för det ser så roligt ut när man ser en liten rumpa som försvinner bakom hörnet, och Stella brukar också kikna av skratt för det ser troligen ännu roligare ut när en gigantisk rumpa tror sig försvinna bakom hörnet.


Full fart...

är det här, för nu har Stella lärt sig krypa! Nu gäller det att vara på sin vakt HELA TIDEN! Speciellt ledningar av alla slag, strömkontakter, dammsugaren och den smutsiga tambursmattan är spännande... Igår när vi var hos mommo utforskade Stella hela huset, och där finns minsann mycket att undersöka!

Krypandet har ju varit på gång länge redan, men när vi var hos Maria och Pontus och hälsade på i helgen lossnade det slutligen!

m&p

I soffan med Maria & Pontus

Troligen tog hon modell av katten Bond, som så galant tassade omkring. :-)


bond

"Bebisarna" bekantar sig med varandra!


bond2

Och Stella jagar Bond, som hela tiden var lite på sin vakt mot den lilla
inkräktaren...

Veckoslutsresan var alltså jätte lyckad och det var roligt att komma iväg hemifrån för några dagar! Stella var en liten ängel, men inte helt oväntat krånglade hon lite med sovandet. Den nya resesängen, som vi införskaffat inför resan, blev så gott som oanvänd då Stella helst ville sova med oss. (Tur att vi köpte den billigaste modellen vi hittade! Men den är å andra sidan stor, så den borde nog gå att använda i flera år ännu och förhoppningsvis lär hon sig i något skede att sova för sig själv...)

Under veckoslutet hann vi med mycket skoj! Bl.a... (Pontus fina bilder!)


åka vagn

...sova i vagnen...


äta på kinesrestaurang

...äta på kinarestaurang...


äta på k

...bråka på kinarestaurang...


promenad

...och gå 15.000 steg (Maria fick en stegräknare på kvinnodagen! :-))

Underbart vinterväder...

har vi haft idag! Vi tog oss en lång promenad i Brunnsparken med omgivning.  Vi stannade också i en lekpark och Stella fick pröva på att gunga i en riktig utegunga för första gången. Det tyckte hon var jätte roligt! Tyvärr hade vi ingen pulka, annars hade hon fått pröva på det också.

gunga2

Som väntat var vi inte de enda som hade sökt oss ut i parken idag. Det var full rulle, skrik och skratt, mammor och barn, pappor och pulkor.

pappa

Efter promenaden var det dags för babysim igen. Det var roligt som vanligt och temat för den här gången var säkerhet och öva på att klamra sig fast vid olika flytande föremål. Duktiga Stella klarade bland annat av att kravla upp på en madrass.

Under veckoslutet har hon fortsatt att åla sig framåt och gör det nu också på eget bevåg, utan att man behöver locka henne. Hon övar hela tiden på att krypa också, så vi lever i spännande tider! :-)

En liten linslus...

är vad vår Stella är! Så fort kameran åker fram blir hon paralyserad och kameraminen drar över hennes ansikte (hon smilar underligt och liksom blinkar med ögonen). Det samma händer när man skall filma henne. Då slutar hon tvärt göra det hon hållit på med, dvs det man vill ha på band, och bara stirrar på kameran...

smil

smils

Kameraminer... Fniss.

Just  det hände idag när jag  ville föreviga hennes enorma framsteg. Idag har hon nämligen både krypt några steg och ålat sig framåt! Bäst lyckas det när man lockar med någon leksak eller med mammas famn. :-) Lite lat är hon fortfarande och ifall betet är för långt ifrån orkar hon inte göra sig besvär. :-)

åla

Här ålar hon i alla fall...

mus

... och fångar bytet!

Men jag tror nog att det lossnar mycket snart och då blir det minsann hålligång här hemma! :-o



Tiden bara rusar iväg...

och veckorna virvlar förbi med blixtsnabb fart!

tand1

Skarpsynta kan kanske skönja två små tänder... Andra får kolla nere på
sidan!

Bäst märker vi det på att det hela tiden är babysimsdags... vilket det alltså var igår igen. Vi hade roligt som vanligt och Stella dök flera gånger, fick öva sig på vissa "säkerhetsåtgärder" och rutscha i rutschbanan. Hon tycks redan känna igen själva stället också, för varje gång man stiger in verkar hon glad och förväntansfull.

Efter simningen avhämtade vi Stellas nya bilstol från Gumbo. Det var nog på tiden att hon fick en sådan, för den gamla börjar nog bli ganska trång och liten.

stolen

Det var jättespännande och tufft att pröva nya racerbilstolen!

Pappsen håller för tillfället på att montera fast den i bilen, så imorgon när vi ska åka och hälsa på Lotta och Valtteri får vi pröva den in action för första gången. Hoppas det går bra, det är ju lite besvärligt när hon börja marra i baksätet när man kör... Med den här har hon i alla fall lite mera svängrum och kan fritt röra på händerna!

bil

Passar på att infoga den utlovade bilden av bilen (tagen från vårt fönster)!

Som jag antydde ovan har det nu dykt upp två små tänder i Stellinas mun! De är bara sååå söta!

tand2

Två gaddar små...