Den stora dagen närmar sig...

Snart fyller vår stora stjärnflicka ett år! Tänk att ett år kan gå så snabbt, trots att livet aldrig varit så innehållsrikt tidigare! När hon föddes fick vi om och om igen höra att vi måste komma ihåg att njuta av den här tiden, eftersom hon så snabbt skulle bli stor, och nu börjar man inse att det verkligen ligger något i det.

Och njutit har vi verkligen gjort hela sommaren, hela familjen. Andreas har jobbat ytterst lite och det har varit underbart att få umgås tillsammans vid vår lilla stuga.

Och inte nog med det, mera njutningar har vi framför oss. Vi har nämligen gjort slag i saken och bokat en resa till Italien i medlet av augusti! :-) Först kommer vi att spendera några dagar i mitt älskade Venedig och sedan skall vi resa genom landet till havet i Toscana (Marina di Massa) där vi i fem dagar skall umgås med min kusin Anna och hennes döttrar Jenny och Nicole. Oj vad vi alla ser fram emot den resan!

Vi tyckte oss förtjäna en fin 61 årspresent så här innan allvaret börjar...

61 årsdagen skall firas med pompa och ståt på lördag vid stugan. Tyvärr ser väderprognoserna inte allt för lovande ut just nu, men vi ber till vädergudarna och hoppas på ett lyckat gardenparty!

stella o paolo

Också Stella låter sig charmas av moviemaker Paolo från LA


pick

Picknick på Sveaborg med amerikanerna. Stella njöt av att vara center
of attention...


glass

Stella får äta sin första glasspinne. Krångligt när man själv försöker få i sig
en smältande megaglass...


pappas glass

Pappas citronglass var dock snäppet vassare.

OBS! Kolla mamsens och pappsens miner! :-D

På allmänhetens begäran...

är det äntligen dags för ett nytt inlägg!

Under de senaste varma och soliga veckorna har vi nästan enbart varit vid vår lilla stuga i Gumbo. Därav bloggtorkan... Där finns nämligen ingen internet, endast få tv-kanaler med dålig bild, och inga dagstidningar. För en nyhetsfreak som jag är det förstås inte lätt i början, men efter några dagar har man vant sig vid att ta det lugnt och njuta av tillvaron. Vi har helt enkelt fått syssla med andra saker, som att ligga/leka på sandstranden, ordna grillkvällar, åka båt, läsa böcker, renorvera stugan, pyssla i trädgården etc. Underbart avslappnande har det varit!

Igår kom vi in till stan och kommer att stanna här veckoslutet ut. Andreas skall jobba och ikväll skall vi gå på filmvisning i Galleri Sinne. Där kommer Polyesterprinsen himself, Paolo Davanzo, filmmaker från LA och min bekant från Venedigtiden, att tillsammans med tre andra visa internationella kortfilmer och spela livemusik till dem. Stella och jag träffade just hela det inspirerade gänget på stan och vi tror och hoppas att det skall bli en lyckad och trevlig filmkväll.

I början av nästa vecka återvänder vi till stugan om det fina vädret håller i sig. Troligen tar det sin tid innan jag skriver igen, men tills dess får ni hålla till godo med följande sommarbilder! (Vi tar också hemskt gärna emot besök vid stugan, så varsågoda och knacka på!)

båt

På båtfärd ut till Simsalö med Regina och Elza


sova

Så här trötta var töserna efteråt!


strand1

Strandliv


strand2

Tack Musse för fina poolen! :-)


stuga

I stugan finns ingen matstol, bara den här lilla stolen som varit min.
Men bra går det också!


terass

Här njuter vi av nya terassen. Ett underbart extra sommarrum med fin
utsikt!


mugg

Stella över på att dricka ur mugg, och gillar det!